Pressrum

Ska du skriva artiklar eller göra inslag om mäns våld mot kvinnor eller våld i nära relationer? 
Ring pressekreterare Ylva Porsklev, 018-611 93 14, 076-106 51 97 eller kommunikationsenheten, 018-611 98 68.

Vi hjälper dig gärna och kan förmedla kontakt med experter. Vi svarar även på frågor om NCK:s olika verksamheter och tipsar om rapporter och studier. Om du istället föredrar att e-posta så skrivs adresserna enligt principen förnamn.efternamn@nck.uu.se.

Här på pressrummet hittar du även högupplösta bilder som går att ladda ned.

Pressmeddelande

100 000 har utbildats om våld i nära relationer 

Pressmeddelande 2021-11-23

100 000 personer har nu gått ”Webbkurs om våld”, en kurs som är öppen för alla och som ger grundläggande kunskap om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Allt fler arbetsgivare har gjort utbildningen obligatorisk för sina medarbetare. 

Webbkursen, som lanserades 2016, har utvecklats av Nationellt centrum för kvinnofrid vid Uppsala universitet tillsammans med länsstyrelserna och Socialstyrelsen. Den vänder sig till medarbetare inom myndigheter, hälso- och sjukvård, tandvård, rättsväsende, skola samt verksamma inom ideell sektor som möter våldsutsatta i sitt arbete. Många studenter går också kursen efter att kunskap om våld blivit obligatoriskt på en rad högskole- och universitetsprogram. 

– Kunskap om våld är viktigt för att kunna ge utsatta ett bra bemötande, men också för att kunna arbeta förebyggande och för att förändra attityder i samhället. Det är glädjande att efterfrågan på kunskap är hög eftersom det ökar samhällets möjligheter att ge människor som utsatts för våld ett adekvat stöd, säger Annika Engström, projektledare på NCK. 

Läs hela pressmeddelandet "100 000 har utbildats om våld i nära relationer"

Senast uppdaterad: 2022-12-06