Inspireras av kursdeltagare

användare av webbkursen i ett kollage, flera porträttbilder som är monterade tillsammans i en bild.

Tusentals yrkesverksamma, studenter och ideella har gått Webbkurs om våld. Här hittar du lärande exempel om verksamheter som använt kursen för att utbilda anställda om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relation. 

Vill du berätta om hur din verksamhet använder Webbkurs om våld?
Hör av dig till oss! Skicka ett mejl till info@nck.uu.se.

De använder webbkurs om våld

LÄRANDE EXEMPEL

Emmabodas politiker går Webbkurs om våld

2021-11-18

I Emmaboda kommun utbildas alla förtroendevalda om utsatthet för våld med ”Webbkurs om våld”. Samtliga 900 kommunanställda ska också gå kursen under den pågående kampanjen ”#Deträckernu!!” som är kommunens initiativ för arbetet mot våld.

Louise Sandqvist med kortklippt hår, vit skjorta och svart kavaj.Det var under våren 2021 som folkhälsosamordnare Louise Sandqvist, på kommunledningskontorets kansliavdelning i Emmaboda, tog upp frågan om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer med chefen för kansliet, Tommy Persson.

Media hade uppmärksammat att flera kvinnor på kort tid mördats av en partner eller tidigare partner. Det startade en debatt, bland annat höll jämställdhetsminister Märta Stenevi möte med alla riksdagspartiers partiledare för att intensifiera arbetet mot våld.

– Jag och kanslichefen frågade oss vad vi i vår kommun kunde göra för att hjälpa dem som är utsatta för våld och hur vi kan förebygga våldet. Vi tog också fram fakta om hur utsattheten ser ut hos oss. När man tittar på statistiken och får veta hur många som är utsatta för våld blir det så påtagligt, säger Louise Sandqvist.

Lärande exempel om utbildningssatsningen i Emmaboda kommun.

Senast uppdaterad: 2021-11-18