Här hittar du nyheter om webbkursen

Webbkurs om våld är en webbaserad introduktionskurs med grundläggande kunskap om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Här samlar vi nyheter och pressmeddelanden om webbkursen. 

Är du journalist och ska skriva artiklar eller göra inslag om webbkursen eller om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer?

Kontakta pressekreterare Ylva Porsklev, 018-611 93 14, 076-106 51 97 eller kommunikationsstrateg med ledningsansvar Elisabet Sandberg, 018-611 93 10.

Pressrummet på NCK:s webbplats

Senaste nytt om webbkursen

2023-01-12

Många nöjda användare av Webbkurs om våld

Över 96 procent tycker att Webbkurs om våld är bra eller mycket bra. Det visar den användarundersökning som genomfördes under 2022. Andelen som ger kursen högsta betyg har dessutom ökat sedan senaste undersökningen.

Det är den tredje användarundersökningen som genomförs. Av de som svarat på enkäten arbetar de flesta inom hälso- och sjukvård eller socialtjänst. Drygt 90 procent säger att kursen har relevans för deras arbete.

– Av de som svarat tycker 96 procent att innehållet är bra eller mycket bra och andelen som ger kursen högsta betyg har ökat. Vad man tycker är bra med kursen är att den är interaktiv och varierad, att den blandar avsnitt där man läser, lyssnar och tittar, säger Johanna Nivala, projektkoordinator, som har sammanställt undersökningen.

Läs hela nyheten om Många nöjda användare av Webbkurs om våld

Senast uppdaterad: 2023-04-27