Om NCK:s webbplats

Webbplatsen drivs av:
Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK)
Postadress: Akademiska sjukhuset, 751 85 Uppsala
Besöksadress: Akademiska sjukhuset i Uppsala, ingång 17/18
Telefon: 018-611 27 93
E-post: fornamn.efternamn@nck.uu.se

Innehåll och navigering

Webbplatsen innehåller information om mäns våld mot kvinnor och om NCK. Webbplatsens huvudavdelningar når du via menyn.

Offentlighetsprincipen

NCK är en del av Uppsala universitet och omfattas av offentlighetsprincipen. Det betyder att NCK är skyldig att spara alla inkomna uppgifter som är viktiga för myndighetens arbete. Meddelanden som skickas till NCK blir allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut till den som begär det. Läs mer på regeringens webbsida om offentlighetsprincipen

Behandling av personuppgifter

När du anmäler dig till en kurs eller fyller i ett beställningsformulär via webbplatsen samlar Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) in dina personuppgifter. NCK sparar dina uppgifter för att behandla din anmälan/din beställning och för att kunna göra uppföljningar. 

Läs mer om dataskydd och behandling av personuppgifter vid Uppsala universitet

Synpunkter

Om du har synpunkter på webbplatsen är du välkommen att vända dig till:

Karin Sandell
018-611 98 68
E-postadress skrivs enligt principen fornamn.efternamn@nck.uu.se

Om Uppsala universitets webbplats

Personuppgifter och dataskydd

dataskyddsombud@uu.se
Dataskyddspolicy och Uppsala universitets hantering av personuppgifter

Tillgänglighet

Uppsala universitet strävar efter att uu.se ska kunna uppfattas, förstås och hanteras av alla användare. Webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Vilket innehåll som inte är tillgängligt redovisas i tillgänglighetsredogörelsen för uu.se

Standarder

Webbplatsen är byggd i XHTML och Cascading Style Sheets (CSS) enligt W3C-standard.

Tekniska problem

Kontakta webmaster@uu.se för frågor om webbservern, tillgänglighet och liknande.

Säkerhetsfrågor

Kontakta security@uu.se för rapportering om dataintrång, olämpliga webbsidor, otillbörligt nätutnyttjande och liknande.

Använda lyssnafunktionen

Du kan få allt innehåll uppläst. Så använder du lyssnafunktionen Readspeaker

Innehåll

Prefekt eller motsvarande ansvarar för information inom sitt verksamhetsområde. För adressuppgifter gällande prefekter vid samtliga institutioner, se Universitetskatalogen.

KAKOR PÅ UPPSALA UNIVERSITETS WEBBPLATSER

Uppsala universitets webbplatser använder kakor. En kaka eller cookie är en liten textfil som webbplatser lagrar på din dator och som innehåller någon information. Uppsala universitet sparar ingen personlig information i kakor. Om du inte vill ha några kakor kan du ställa in detta i din webbläsare.

Användningsområden

Kakor används för att samla in statistik över hur besökare använder universitetets webbplatser. På vissa delar av universitetets webbplatser används kakor för att ge användaren tillgång till extra funktioner, t ex webbpost, beställning av material, besöksstatistik samt för att bibehålla inloggningsinformation så att användaren skall kunna vara inloggad i till exempel Studentportalen och Medarbetarportalen.

Stänga av kakor i webbläsaren

Om du inte vill att webbplatsen använder kakor kan du stänga av funktionen i din webbläsares inställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker sätta en kaka på din dator. Vissa funktioner på universitetets webbplats kommer inte att fungera om du stänger av kakor helt.

Mer om våra analysverktyg för besöksstatistik

Uppsala universitets webbplats använder analysverktygen Google Analytics och Siteimprove för att få en bild av hur besökare använder webbplatsen. Syftet är att kunna förbättra innehåll, navigation och struktur på webbplatsen. Analysverktygen använder JavaScript och kakor, och den information som genereras av dessa genom din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress) kommer att vidarebefordras till leverantörerna Google och Siteimprove och lagras av dem på servrar i USA respektive EU. Google kan också överföra denna information till tredje parter om det krävs enligt lag eller i de fall en tredje part behandlar informationen för Googles räkning. Google kommer inte att koppla samman IP-adresser med andra data som Google innehar.

Här hittar du mer information om vilken information våra analysverktyg sparar:

Genom att använda Uppsala universitets webbplats utan att avböja kakor från tredje part, samtycker du till att Google och Siteimprove behandlar dina uppgifter på det sätt och för de syften som beskrivs ovan.

Om du inte vill att dina besök på Uppsala universitets webbplats ska finnas med i statistiken i Google Analytics så finns ett tillägg som du kan installera i din webbläsare.

Mer information om kakor