Sveriges nationella stödtelefon för våldsutsatta män

Illustration med tre olika män

Stödlinjen för män 020-80 80 80 är en nationell stödtelefon för män som utsatts för fysiskt eller psykiskt våld av en närstående eller sexuellt våld. Även närstående och yrkesverksamma som möter våldsutsatta i sitt arbete är välkomna att ringa. Den är öppen alla dagar kl. 7–21.

Stödlinjen för män är ett pilotprojekt som genomförs av NCK på uppdrag av regeringen. Stödlinjen är öppen under 2023, därefter ska projektet utvärderas.

Stödlinjen är bemannad av socionomer och sjuksköterskor med kunskap om våld. Uppdraget är att lyssna, ge professionellt stöd och informera om lokala resurser. 

NCK driver sedan 2007 den nationella stödtelefonen Kvinnofridslinjen.

Två nya stödlinjer öppnade

NCK har öppnat två nya stödtelefoner för våldsutsatta: Stödlinjen för män och Stödlinjen för transpersoner. Båda stödtelefonerna riktar sig till personer från 18 år som utsatts för hot och våld i en nära relation eller sexuellt våld. På lanseringsdagen deltog bland andra jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg.

Båda stödtelefonerna öppnade 15 februari. Stödlinjen för män 020-80 80 80 är öppen alla dagar kl. 7-21. Stödlinjen för transpersoner 020-55 00 00 riktar sig till alla transpersoner, inklusive ickebinära och personer med transerfarenhet. Linjen är öppen alla dagar kl. 11-19.

Hela nyheten om de två nya stödlinjerna

Hjälp till att sprida numret!

informationskort som berättar om stödlinjen för män

Stödlinjen för män 020–80 80 80 är öppen alla dagar kl. 7–21. För att vara till nytta måste stödtelefonen vara känd. 

Du kan hjälpa till med att göra Stödlinjen för män känd! Beställ kostnadsfritt informationsmaterial på stödlinjenförmän.se 

Beställningsformulär på stödlinjenförmän.se

Informationsfilm om stödlinjen

Sprid gärna informationsfilmen!

Senast uppdaterad: 2023-02-24